Hepimizin çerez tabaklarından aşina olduğu ve hatta birçoğumuzun yerken belki de eğlenceli bulduğu taze antep fıstığı faydaları azımsanamayacak kadar çoktur. Yediğimiz birçok ürünü ağzımıza attığımız anda ne kadarımız faydalarını merak ederek yeriz acaba? Bu yazı içeriğimizde gelin bazılarımızın merakını gidermeye çalışalım. Bir yiyecekte hem lezzet hem de sağlıklı olma özelliğinin ikisini bir arada bulmak her zaman mümkün olmayan şeylerdir fakat taze antep fıstığında tam olarak ikisini de bir arada görmekteyiz.
Vitamin değeri özellikle A ve B grubundaki vitaminler olmak üzere yüksek değerdeki kuruyemişlerden biridir. Peki bununla sınırlı mıdır? Asla.
Kendisi küçücük olsa da faydaları hiç de göz ardı edilemez. Doyurucu bir besin olmasındaki sebeplerden bir diğeri yüksek oranda yağ ve protein deposu olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sayede tüm gün harcamış olduğunuz enerjiyi de bir avuç antep fıstığıyla geri kazanmak gibi bir lüksü beraberinde getiriyor. Kalp sağlığından tutun da göz sağlığına, sindirim sisteminden bağışıklık sistemine ve hatta cilt sağlığına kadar sayılamayacak kadar fazla güzellikleri vardır insan bedenine ve tüm bunların minicik iki kabuğun arasındaki bir mucizece gizli olması en çok etkileyen tarafı belki de.
Taze Antep Fıstığı Siparişi ve Yetişme Şekli
Taze Antep fıstığı ağaçta yetişen ve kabuklu olan bir meyvedir. Antep fıstığı ağacının çiçekleri olgunlaştıktan sonra hafif kırmızımsı aynı zamanda yumuşak dış kabuktan oluşur. Bunun da altında bulunan sert olan bir iç kabuk daha vardır. En içinde de renkli çerezlerden aşina olduğumuz asıl meyvesi yani Antep fıstığı bulunur.
Taze Antep fıstığı sipariş imkanı için yetiştiren ve aynı zamanda internet siteleri bulunan çeşitli markaların ya da satıcıların internet sitelerinden sipariş edebilir ya da Antep’e yolunuz düşerse mutlaka yerinden taze taze yemenizi tavsiye ederiz.
Taze Antep Fıstığı Nasıl Muhafaza Edilir?
Taze Antep fıstığının dış kabuğu yumuşak ve yaş olduğu için oda ısısında fazla beklediğinde dış hava ile beraber oksitleneceğini düşünürsek kararması muhtemelen çok uzun sürmeyecektir. Bu nedenle taze Antep fıstığını çok bekletmeden en fazla 15 gün içerisinde buzdolabında muhafaza ederek tüketmemiz gerekir.